نقد آثار نقد دلنوشته‌ "نطق خاطر" | سارا مرتضوی

• نویسنده موضوع GASEDAK
  • تاریخ شروع
  • بازدیدها 246
  • پاسخ‌ها 1
  • کاربران تگ شده هیچ
نقد ادبیات
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

GASEDAK

732
پسندها
125
کاربر محروم
تاریخ ثبت‌نام
2021/10/16
راه‌حل‌ها
1
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
3387

نام دلنوشته: نطق خاطر
اثر: @سارا مرتضوی
منتقد: GASEDAK MAHYA
لینک اثر:

آخرین ویرایش توسط مدیر:
امضا
هه همه آدما مثل ماه هستن؛
قسمت تاریکی دارن که به هیچ‌کس نشون نمیدن
راه‌حل
به نام آنکه اگر حکم کند همه محکومیم🍁🍃
عنوان:
عنوان دلنوشته شما نطق خاطر بود که در ترغیب خواننده برای خواندن بسیار موفق بوده است. کلمه‌ی انتخابیه شما در حد استاندارد بوده است و زیاد طولانس و زیاد کوتاه نبوده است.
عنوان انتخابیه شما از دو بخش تشکیل شده "نطق" و "خاطره" که نطق به معنای خواندن و بیان‌کردن بود و خاطره نیز بیانگر خاطره‌ها بود که ترکیب کلمات موع جذابی رو رقم زده بود.
قالب:
قالب انتخابیه شما سپید بود، این قالب شرط بندیه خاصی وجود ندارد و بی‌قید و بند است، برای مثال:
دلم گرفته‌است
دلم گرفته‌است
به ایوان می‌روم و انگشتانم را بر پوست کشیدهٔ شب می‌کشم
چراغ‌های رابطه تاریکند
چراغ‌های رابطه تاریکند
کسی مرا به آفتاب معرفی نخواهد کرد
کسی مرا به مهمانی گنجشک‌ها نخواهد برد
پرواز را به خاطر بسپار
پرنده مردنی ست.
— فروغ فرخزاد...

GASEDAK

732
پسندها
125
کاربر محروم
تاریخ ثبت‌نام
2021/10/16
راه‌حل‌ها
1
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
به نام آنکه اگر حکم کند همه محکومیم🍁🍃
عنوان:
عنوان دلنوشته شما نطق خاطر بود که در ترغیب خواننده برای خواندن بسیار موفق بوده است. کلمه‌ی انتخابیه شما در حد استاندارد بوده است و زیاد طولانس و زیاد کوتاه نبوده است.
عنوان انتخابیه شما از دو بخش تشکیل شده "نطق" و "خاطره" که نطق به معنای خواندن و بیان‌کردن بود و خاطره نیز بیانگر خاطره‌ها بود که ترکیب کلمات موع جذابی رو رقم زده بود.
قالب:
قالب انتخابیه شما سپید بود، این قالب شرط بندیه خاصی وجود ندارد و بی‌قید و بند است، برای مثال:
دلم گرفته‌است
دلم گرفته‌است
به ایوان می‌روم و انگشتانم را بر پوست کشیدهٔ شب می‌کشم
چراغ‌های رابطه تاریکند
چراغ‌های رابطه تاریکند
کسی مرا به آفتاب معرفی نخواهد کرد
کسی مرا به مهمانی گنجشک‌ها نخواهد برد
پرواز را به خاطر بسپار
پرنده مردنی ست.
— فروغ فرخزاد
که دلنوشته‌ی شما کاملاً ارکان این قالب را رعایت کرده بود و ایرادی در آن دیده نشده بود.
مقدمه:
مقدمه‌ی دلنوشته‌ی شما کلیشه‌ای نبود و در ترغیب خواننده موفق بود، مقدمه‌ای که نوشته بودید بدون ایراد خاصی نوشته شده بود.
لحن و بافت:
ایراداتی در لحن و بافت شما دیده میشد از جمله یک بافت نبودن دلنوشته‌ی شما، شماگاهی به صورت ادبی و گاهی به صورت محاوره‌ای نوشته بودید که این یک ایراد بزرگ است و مشکلاتی از جمله یکنواخت نبودن دلنوشته را بیان می‌کند.
اشکالات نوشتاری:
از جمله اشکالات نوشتاریه شما می‌تونم بهکامل استفاده نکردن از نیم فاصله اشاره کنم،دیدهمیشد که از نیم فاصله با این‌که درست استفاده کرده بودید ولی بعضی جاها دچار مشکل میشدید و حتی غلط املایی داشتید برای مثال:
خوشبحال کرم طلایی❌
خوش به حال کرم طلایی✔
باید بافتتون درست و یکنواخت باشه چون گاه ادبی میشد و گاه محاوره پس این غلز املایی بیشتر به چشم می‌خوره چون لحن بافتتون یکنواخت نیست.
آرایه‌های ادبی:
شما از آرایه‌های ادبی همچون تشبیه استفاده کرده بودید که ارکاناستفاده و رعایت از آن درست بوده و اشکالی در آن دیده نمیشد.
انسجام:
اکثر پارت‌عای شما کوتاه یا متوسط بود ببینید پارت‌هاتون رو در یکنواخت قرار بدهیدکوتاه و یا بلندتر بودن اشکال محسوب میشه و یقینا تاثیراتی در خواندن، خواننده داره.
هدف:
هدف واقعیه شما مقوصد بیان کردن احساس غم بود که در آن داتنگی و نفرت هم دیده میشد که در رابطه با گفت‌وگوهاتون مشکلی نداشت
سخن منتقد:
امیدوارم از نقد من ناراحت نشید، قصد من فقط فهمیدن اشکالات شما بود، موفق باشید🌹

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

به جمع خانواده پاتوق خوش آمدید

بر روی دکمه های زیر کلیک کنید

تمامی موضوعات و پست های مکتوب بیانگر دیدگاه نویسنده است و به هیچ وجه بیانگر دیدگاه مدیریت انجمن نیست.

بالا