دیدنی های رشت

فرهنگ

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

درباره رشت​

جاهای دیدنی رشت
رشت لوکیشن فیلم در دنیای تو ساعت چند است
رشت را می‌توانم مثل مقدمه معرفی کنم، می‌توانم هم مثل یک استاد دانشگاه در روزی که خیلی خوش‌اخلاق نیست بگویم رشت مرکز استان گیلان، پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهر گیلک نشین است که جمعیت آن در سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۷۰۰ هزار نفر بود؛ اما من دلم نمی‌آید رشت را این‌طوری معرفی کنم.

من می‌خواهم بگویم رشت همان شهری است که وقتی اولین بار با دیده جان به آن نگاه کنید، امکان ندارد عاشقش نشوید، امکان ندارد تا مدت‌ها هر جا اسم رشت می‌آید چشمانتان برق نزند و دلتان تنگ روزهای خوشی که در رشت داشتید نشود.

رشت همان شهری است که احساس می‌کنید همیشه خانه امن شما است، درست مثل خانه مادربزرگ. کافی است به موسیقی محلی، ثبت‌نامش به ‌عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو و مشاهیر بزرگی مثل هوشنگ ابتهاج، پروفسور سمیعی، دکتر معین و … که در این شهر متولدشده‌اند فکر کنیم تا ببینیم واقعاً این شهر مصداق «آنچه همه خوبان دارند تو یکجا داری» است.

امضا
Gözleri beni bitirir
نام موضوع : دیدنی های رشت
دسته : فرهنگ

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

امامزاده هاشم رشت، اولین توقفگاه دیدنی مسافران از تهران

امامزاده هاشم رشت، اولین توقفگاه دیدنی مسافران از تهران از مکان های دیدنی رشت

آرامگاه امامزاده هاشم در یک بلندی زیبا و سرسبز قرار گرفته و چشم‌اندازی دلپذیر دارد
بهترین مسیر رفتن به رشت از تهران، جاده قزوین – رشت است. در اواخر این جاده و نزدیکی رشت امامزاده‌ای باصفا به نام امامزاده هاشم وجود دارد که اکثر مسافران برای استراحت یا نماز در آنجا توقف می‌کنند؛ اما باید بدانید امامزاده هاشم فقط یک مکان مذهبی نیست، بلکه جزء اولین جاهای دیدنی رشت است که در شروع سفر به آن برمی‌خورید.

در جوار امامزاده هاشم سفیدرود و پارک سردار جنگل مثل ۲ میزبان ورودی تالارهای فاخر، در حال خوش‌آمدگویی به شما برای ورودتان به شهر زیبای رشت هستند. پس حتماً جلوی امامزاده کمی توقف کنید و از تماشای این جاذبه‌ها لذت ببرید.

آدرس امامزاده هاشم رشت: استان گیلان، رشت، جاده قزوین به رشت، بخش سنگر، دهستان سراوان

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: Vesper

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

کاروانسرای عباسی گیلان، صرف غذا در عمارتی تاریخی​

کاروانسرای عباسی گیلان، صرف غذا در عمارتی تاریخی از جاهای دیدنی رشت
برای خوردن غذا می‌توانید از صندلی ها و میزهای وسط سالن استفاده کنید و یا از حجره‌هایی که داخل تعبیه شده است
اگر قصد دارید از مسیر سفر هم لذت ببرید و عجله‌ای برای رسیدن به رشت ندارید، بهتر است کمی جلوتر از امام‌زاده هاشم توقفی دوباره برای تماشای کاروانسرای عباسی داشته باشید.

در ۳۵ کیلومتری شهر رشت، کاروانسرایی از دوره صفویه به‌جا مانده است که با نام لات یا عباسی شناخته می‌شود. این بنای تاریخی در دوران حمله روس‌ها به کشور، به عنوان پادگانی نظامی کاربرد داشته اما در حال حاضر جایی برای اقامت و پذیرایی از مسافران است. در وسط این کاروانسرا حوضی زیبا و حیاطی مستطیلی وجود دارد که می‌توانید ازآنجا چشم‌اندازی کامل به حجره‌های کاروانسرا داشته باشید. البته در حال حاضر این حجره، بخشی از فضای رستوران سنتی این کاروانسرا هستند.

آدرس کاروانسرای عباسی گیلان: استان گیلان، جاده قزوین-رشت، ۴ کیلومتر بعد از امامزاده هاشم

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

مجموعه میدان شهرداری، گردش حول میدان سرخ ایران​

میدان شهرداری و ساختمان شهرداری شهر رشت از دیدنی های رشت
میدان شهرداری پاتوق جوانان رشت در شب‌ها است
بدون شک، یکی از معروف‌ترین جاهای تفریحی رشت مجموعه میدان شهرداری است. جایی که پاتوق جوانان رشت در شب‌ها است و نبض زنده زندگی شهری است. مجموعه میدان شهرداری از یک‌طرف به سبزه‌میدان و از طرف دیگر به بازار بزرگ رشت می‌رسد؛ اما این بخش درباره معرفی این‌ها نیست.

در این بخش می‌خواهم بگویم وقتی خودم شانس آوردم و در یک عصر بارانی برای اولین بار به این مجموعه رفتم تا ساعت‌ها نمی‌توانستم به هیچ‌چیز دیگری جز بنای عمارت شهرداری، کاخ ساعت، اداره پست و هتل ایران نگاه کنم. این میدان به‌قدری من را میخکوب خودش کرده بودم که تصمیم گرفتم در طول مدت سفرم در رشت، هر جا که هستم، شب‌ها خودم را به میدان شهرداری رشت برسانم و چندساعتی در آن قدم بزنم، از دکه‌های محلی چای بخرم و کنار رشته خوش کار یک شب کاملاً رشتی را برای خودم بسازم.

آدرس مجموعه میدان شهرداری رشت: استان گیلان، رشت، خیابان شریعتی، میدان شهرداری

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

بازار روز رشت، قدم زدن میان عطر ناب خوراکی‌های محلی​

بازار روز رشت، قدم زدن میان عطر ناب خوراکی‌های محلی از مناطق دیدنی رشت
بازار روز رشت بیش از صدسال قدمت دارد
امکان ندارد به رشت سفر کنید و سراغ بازار روز این شهر نروید. من که در سفر به رشت، یکی از برنامه‌های ثابت و واجب روزانه‌ام قدم زدن در میدان شهرداری تا بازار و بعد گردش در بازار روز رشت بود. بازاری که به نظر من زنده‌ترین، قشنگ‌ترین و خوش حس‌ترین بازار ایران است. جایی که از یک طرف آن ماهی‌فروشان، برنج‌فروشان، چای‌فروشان و … با لهجه شیرین گیلکی‌شان شما را دعوت به خرید محصولاتشان می‌کنند و از طرفی دیگر سبزی‌های محلی تازه، میوه‌های رنگارنگ و شکلات‌های خوشمزه به شما چشمک می‌زنند. راستی حتماً در سفر به رشت زیتون‌پرورده هم بخرید، حتی اگر دوست ندارید! این یک وظیفه ملی است چون همین چند ماه پیش زیتون‌پرورده گیلان، در فهرست ۱۰۰ غذای برتر گیاهی جهان، رتبه اول را به دست آورد.

بازار روز رشت به بازار روباز هم معروف است این بازار بیش از صدسال قدمت دارد و برخلاف بازارهای محلی دیگر در تمام روزهای سال باز است. من که در سفرم به رشت تا جایی که پاهایم توان راه رفتن داشت و غرفه‌ها باز بودند، از گشتن در این بازار دل نمی‌کندم.

آدرس بازار روز رشت: استان گیلان، رشت، میدان شهرداری، خیابان امام خمینی

• لایک

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع
موزه میرزا کوچک خان جنگلی، نماد مبارزات جنگلی‌ها در برابر هجوم و تجاوز خارجی‌ها است
زمانی که من به رشت سفر کردم، بحران کرونا کنترل شده بود اما همچنان شایع بود، به همین خاطر موزه میرزا کوچک خان جنگلی تعطیل بود و من نتوانستم از آن دیدن کنم. این اتفاق حسابی توی ذوقم خورد چون در تحقیقاتم در مورد این موزه متوجه شده بودم که اینجا، خانه‌ای بوده که کودکی میرزا کوچک خان جنگلی را به چشم دیده و درواقع منزل پدری میرزای جنگلی بوده است.

حتی می‌دانستم اگر موزه تعطیل نبود، قرار بود در طبقه اول کتاب‌های مربوط به انقلاب مشروطه، نهضت جنگل و گیلان و در طبقه دوم بخشی از لوازم قدیمی خانه مثل گهواره کودکی‌های میرزا کوچک خان، تلفن، رادیو، دوربین عکاسی و… را ببینم. بعد هم قرار بود به ایوان خانه بروم تا تصاویری از میرزا کوچک خان و دیگر اعضای نهضت جنگل را روی ستون‌ها ببینم.

موزه یا خانه میرزا کوچک خان جنگلی، نماد مبارزات جنگلی‌ها در برابر هجوم و تجاوز خارجی‌ها است. جایی که وقایع تاریخی دوره قاجار را روایت می‌کند و یادآور جنگ با روس‌ها و انگلیس‌ها است. پس حالا که موزه باز است، شما از بخت خوبتان استفاده کنید و تماشای موزه را از دست ندهید.

آدرس موزه میرزا کوچک خان جنگلی: استان گیلان، رشت، محله استادسرا

• لایک

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

آرامستان سلیمان داراب، جایی برای ادای دین به بزرگان ایران​

آرامستان سلیمان داراب، جایی برای ادای دین به بزرگان ایران
آرامگاه مشاهیر زیادی از جمله میرزا کوچک خان جنگلی، شیون فومنی شاعر شهیر گلانی و…
در مقدمه این مقاله گفتم که شهر رشت زادگاه اشخاص بزرگ و تأثیرگذاری در تاریخ ایران بوده است. به نظر من ادای دین به این مشاهیر و رفتن بر سر مزار آن‌ها، ارزش سفر به رشت را چند برابر می‌کند.

اگر فرصت این کار را دارید می‌توانید به قبرستان سلیمان داراب رشت بروید که مشاهیر زیادی از جمله میرزا کوچک خان جنگلی، شیون فومنی شاعر شهیر گلانی، ابراهیم فخرایی (روزنامه‌نگار، وکیل و پژوهنده) و میرزا حسین‌خان کسمایی (شاعر، نویسنده و نقاش) را در دل خود جای داده است.

آدرس آرامستان سلیمان داراب: استان گیلان، رشت، محله سلیمان داراب

• لایک

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع
ساحل دریاچه سقالکسار
صدای پرندگان، قایق‌سواری و پیاده‌روی در اطراف دریاچه و تماشای بازی رنگ‌ها در بستر پوشش گیاهی دریاچه هوش از سرتان می‌برد.
یکی دیگر از مناطق دیدنی رشت دریاچه سقالسکار است، از همین اول بگویم برای توصیف زیبایی دریاچه سقالکسار هیچ کلمه مناسبی نمی‌توانم پیدا کنم، چون زیبایی‌های این دریاچه قابل توصیف نیست و تا با چشم خودتان نبینید شکوه آن را متوجه نمی‌شوید.

این دریاچه جایی است که جلوه‌گر تمام زیبایی‌ها و عظمت خلقت است. سکوت محیط دریاچه به همراه انعکاس منظره‌های اطراف در آب نوید تجربه‌ای پر از آرامش را به شما می‌د هد. صدای پرندگان، قایق‌سواری و پیاده‌روی در اطراف دریاچه و تماشای بازی رنگ‌ها در بستر پوشش گیاهی دریاچه که دیگر هوش از سرتان می‌برد. راستی این دریاچه در روستایی به همین نام قرار دارد که به خونگرمی و مهمان‌نوازی مردمش مشهور است. پس پیشنهاد می‌کنم بعد از تماشای دریاچه و عکاسی، در کوچه‌پس‌کوچه‌های روستا هم قدم بزنید و از هم‌صحبتی با مردم گیلکی و مهربان این منطقه لذت ببرید.

آدرس دریاچه سقالسکار: استان گیلان، رشت، جاده فومن، روستای سقالکسار

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

پارک جنگلی سراوان، جایی که برای تماشای تمام زیبایی‌های آن وقت کم می‌آورید​

پارک جنگلی سراوان از جاهای دیدنی رشت
فاصله تهران تا پارک جنگلی سراوان حدود ۳۰۰ کیلومتر است.
دیدنیهای رشت زیاد است، در کیلومتر ۱۷ جاده رشت به تهران با یک پارک جنگلی رؤیایی مواجه می‌شوید که برای تماشای طبیعت بکر و دست‌نخورده آن به ساعت‌ها زمان احتیاج دارید!

در این پارک دریاچه‌ای قرار دارد که سطح آن با گیاهانی زیبا پوشیده شده است. شما می‌توانید در این دریاچه سبزرنگ قایق‌سواری کنید و عکس‌های بی‌نظیری از سفر به رشت برای روزهای آینده یا وقت‌هایی که دلتان تنگ رشت می‌شود ثبت کنید.

اگر هم دلتان کمی هیجان خواست می‌توانید سراغ امکانات تفریحی این پارک مثل زمین پینت بال، موتورهای چهارچرخ و دوچرخه‌سواری میان درختان بروید تا گردشتان در این پارک رؤیایی تکمیل شود.

آدرس پارک جنگلی سراوان: استان گیلان، رشت، کیلومتر ۱۷ جاده رشت- قزوین

سوسکیِ سابق

5,605
پسندها
135
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/10/29
مدال‌ها
11
  • نویسنده موضوع

تالاب عینک رشت، متفکرترین تالاب ایران​

تالاب عینک رشت از جاهای دیدنی رشت
تالاب عینک رشت تالابی‌ است طبیعی که در منطقه ۴ شهر رشت واقع است.
تالاب عینک رشت یکی دیگر از جاهای گردشگری رشت آن هم در دل شهر است. این تالاب دومین تالاب بزرگ گیلان، پس از انزلی است که ۱۶۰ هکتار وسعت دارد و در بخش غربی رشت قرار دارد. نکته جالب‌توجه در مورد این تالاب بزرگ و درعین‌حال پر آب این است که آب هیچ رودخانه‌ای وارد آن نمی‌شود. در واقع می‌توان گفت این تالاب شخصیتی مستقل و خودکفا دارد، اهل کار تیمی نیست و دوست دارد خودش تنهایی کارهایش را انجام دهد. به همین خاطر آب این تالاب فقط از بارش باران و زمین‌های کشاورزی اطراف تأمین می‌شود. راستی علت نام‌گذاری این تالاب هم دلیل خیلی پیچیده‌ای ندارد و به این خاطر است که از بالا به شکل عینک دیده می‌شود.

آدرس تالاب عینک رشت: استان گیلان، رشت، منطقه ۴ شهر رشت

به جمع خانواده پاتوق خوش آمدید

بر روی دکمه های زیر کلیک کنید

تمامی موضوعات و پست های مکتوب بیانگر دیدگاه نویسنده است و به هیچ وجه بیانگر دیدگاه مدیریت انجمن نیست.

بالا