متفرقه

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع

۶۲- «جزیره میمون ۲: انتقام لی‌چاک» /
Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge

زمانی که بازی
Monkey Island 2 عرضه شد، همه‌ی ما «گای‌براش ثریپ‌وود» (Guybrush Threepwood) را می‌شناختیم، همین‌ مسئله نیز باعث شده تا انتظارات معقول و درستی از بازی داشته باشیم، اما پایان بازی در یک کارناوال، همه‌ی ما را به این فکر فرو برد که شاید تمامی این اتفاقات در ذهن یک کودک رخ داده؟ شاید چنین پایان‌بندی جادوی دیگری از LeChuck voodoo است؟ با چشم‌پوشی از این مورد، داستان و جوک‌های در نظرگرفته شده از عوامل موثری بودند که باعث می‌شوند تا این بازی را یکی از بهترین عناوین ماجراجویی شرکت «لوکاس‌آرتز» بدانیم.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید خالق بازی «رابرت گیلبرت» هیچ‌وقت به کسی نگفت حقیقت دنیای خیالی‌اش چیست؟

آیا می‌دانستید همانند نسخه‌ای اول بازی، این عنوان نیز در سال ۲۰۱۰ میلادی دوباره منتشر شد؟

۶۱- «گریم فاندانگو» /
Grim Fandango

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع

تعداد بسیار کمی از بازی‌ها می‌توانند «حس مکان» (
sense of place) را همانند بازی Grim Fandango در مخاطب خود ایجاد کنند. آخرین محصول «تیم شیفر» در شرکت لوکاس آرتز که مسلماً بهترین بازی اوست، توانست این کار را به‌درستی انجام دهد.

سفر شگفت انگیز شخصیت اصلی داستان که «مانی کالاوِرا» نام دارد در دنیای پس از مرگ دنبال می‌شود که از «روز مردگان» در فرهنگ مکزیک الهام گرفته شده است. از ویژگی‌های این بازی نیز می‌توان به شخصیت‌های فوق‌العاده، داستانی بی‌عیب و نقص و پازل‌های هوشمندانه اشاره کرد. درست از آغاز داستان که در نقش مانی قرار می‌گیرید، ماجراجویی خنده‌دار که سرشاز از خلاقیت است آغاز می‌شود. این بازی، یکی از همان عناوینی است که شما به‌طور پیوسته به عقب بازمی‌گردید تا با انتخاب دیالوگ جدید، ببینید شخصیت‌ها چه خواهند گفت.

پس از پانزده سال، ریمستر بازی ثابت کرد که چقدر طراحی پازل‌ها، داستان و محیط‌ها بی‌نقص بوده که هم‌چنان آن جذابیت سابق را دارند. تعداد عناوینی که در آن زمان عرضه شده باشند و از چنین ویژگی‌ برخوردار باشند، زیاد نیست.

آیا می‌دانستید‌ها:

آیا می‌دانستید که بازی ۳۰ اکتبر منتشر شد، روز جشن مردگان؟

آیا می‌دانستید این بازی آخرین اثر تیم شیفر در لوکاس آرتز بود؟

آیا می‌دانستید این بازی از فیلم‌های چون
Double Indemnity، Chinatown، The Third Man و Casablanca الهام گرفته؟

۶۰- «دانکی‌کانگ» /
Donkey Kong

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
اگر به اتاقی سرشار از بازی‌های آرکید سر بزنید، دانکی‌گانک میان بقیه متمایز است. رنگ آبی پاستلی کمی از بقیه‌ کم‌رنگ‌تر و جذاب‌تر است. طراحی شخصیت‌های بازی یادآور جعبه‌های پیتزا در دهه‌ی شصت میلادی است. زمانی که با دستگاه بازی را شروع می‌کنید، میمونی کارتونی را می‌بینید که دارد از نردبانی بالا می‌رود و شما را به‌چالش می‌کشاند و می‌گوید:« چقدر می توانی بالا بروی؟» و تمامی راهنمایی‌های بازی به همین جمله ختم می‌شوند. بشکه و آتش تمامی صفحه‌ها در بر می‌گیرد، زمانی که در بازی حرکت می کنید و با خود فکر می‌کنید که دارید کارتونی تعاملی را بازی می‌کنید. از آنجاکه مراحل بسیاری در بازی وجود دارد، نمی‌توانید خیلی هم بالا بروید.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید ماریو در این بازی کشف شد؟ او که اول قرار بود «آقای ویدیو» نام بگیرد و
Jumpman نام گرفت، و در نهایت در بازی‌های بعدی ماریو نامیده شد.

آیا می‌دانستید در حال حاضر رکورد امتیاز این بازی نزد «رابی لیکمن» است که امتیازی ۱.۱۳۸.۶۰۰تایی را در سال ۲۰۱۴ میلادی ثبت کرده است؟

۵۹- «پرسونا ۴: طلایی» /
Persona 4: Golden

نقطه‌ای در پرسونا ۴ هست که شما می‌توانید فراموش ‌کنید درحال انجام یک بازی ویدیویی هستید، چون در آن به مدرسه می‌روید و به دوستانتان سر می‌زنید، به کارهای روزمره‌تان می‌رسید، در آن افرادی هستند که شما را دلخور می‌کنند، افرادی هستند که به آنها اهمیت می‌دهید و نگران‌شان هستید و تمامی آنها در مقایسه با دیگری شخصیت کاملا مجزایی دارند، دقیقا مثل اینکه واقعی باشند، به آنها وابسته می‌شوید و آنها می‌توانند به شما احساس آرامش خاطر بدهند.

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
پرسونا ۴ یک نقش‌آفرینی ژاپنی خاص است. مجموعه پرسونا همیشه در سیاه‌چال نوردی‌های جذاب در ترکیب با عناصر اجتماعی و تعاملی شناخته می‌شده است. پرسونا ۴ هر شخصیت را به قدری خوب پردازش می‌کند که گروه هشت نفره داستان از یک گردهمایی و کار تیمی برای رسیدن به یک هدف مشترک فراتر می‌رود، آنها با هم دوست هستند؛ دوستی بسیار ملموس و واقعی. هر سیاه‌چال براساس درونیات، رازها و عقده‌های درونی هر شخصیت شکل گرفته و در انتها، به شما این احساس دست می‌دهد که شناخت خیلی بهتری نسبت به شخصیت‌ها به‌دست آورده‌اید. شما ماجرهای بسیاری را همراه با آنها از سر گذرانده‌اید و آنها شبیه خانواده شما هستند. با صداگذاری‌‌ها و شخصیت‌های بیشتر، نسخه طلایی پرسونا ۴ آن حس فوق‌العاده و بی‌نظیر را به درجه‌ای بالاتر می‌برد و وقتی که زمان ترک کردن شهر «اینابا» سرمی‌رسد، تمایلی به ترک آن ندارید.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید در ژاپن مانگا، انیمه و حتی نمایش پرسونا تولید و پخش شده؟

۵۸-
Team Fortress 2

به‌عنوان مخاطبی که هیچ‌وقت از بازی‌های تیراندازی خوشش نمی‌آمد،
Valve با TF 2 کاری کرد که من فهمیدم علاقه‌ای نهفته درونم وجود داشته و از آن خبر نداشتم! شاید دلیل علاقمند شدن من طراحی گرافیکی خاص طنزآمیز بازی بوده، ولی مطمئنم که تنوع شخصیت‌های بازی نیز در ایجاد علاقه‌ی من به باززی دخالت داشته است. اگر به حمله‌ی رو در روی دشمن علاقه داشتید یا به مخفی‌کاری، این بازی برای همه نوع سلیقه‌ای ساخته شده بود. یکی دیگر از نکاتی که باعث شد این بازی یکی از عناوین مورد علاقه‌ی من باشد، مدت زمان طولانی بازی بود. TF 2 برای اینکه از رمق نیفتد و تازگی داشته باشد، راه‌های جدیدی پیدا می‌کرد؛ راه‌هایی چون مادها یا حالت‌های ساخته شده توسط مخاطب‌ها و رایگان بودن بازی. تمامی ابزار و حالت‌های جدید بازی را به کلاه‌های آن اضافه کنید و TF 2 تبدیل می‌شود به عنوانی که هر فردی با هر سلیقه‌ای و با هر روشی که مایل است، می تواند آن را بازی کند و اسلحه خلق کند، کلاه معامله کند، با روبات‌ها مبارزه کند یا فقط در یک مسابقه‌ی کوتاه با دوستان خود همراه شود.

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید این بازی بخشی از مجموعه‌ی «جعبه‌ی نارنجی» بود؟

آیا می‌دانستید با وجود اینکه بازی حالت داستانی نداشت، پس‌زمینه‌ی داستانی آن با کامیک‌ها و به‌روز رسانی‌ها در محدوده زمانی ۱۸۲۰ تا ۱۹۷۰ میلادی قرار گرفت؟

۵۷- «جنگجوی مکانیکی ۲: نبرد‌های قرن ۳۱» /
MechWarrior 2: 31st Century Combat

چه کسی است که قدم برداشتن در کالبد غول‌آسای یک ربات فلزی را دوست نداشته باشد؟ در حالی که ربات‌های دیگر را نیز با لیزر و راکت می‌ترکاند؟

من در کودکی فقط رویای چنین نبردی را در سر داشتم تا بالاخره یک بازی رویای من را حقیقت بخشید و به من اجازه داد تا در این دنیای خارق‌العاده‌ی پر از ربات زندگی کنم، آن هم درحالی که در خانه خود هستم.
Mech warrior 2 یا همان جنگجوی مکانیکی ۲، شاید اولین بازی نبود که به جنگ ربات‌ها می‌پرداخت، اما با اضافه کردن سطح بی سابقه‌ای از شبیه سازی به این ایده، اثر متفاوتی را رقم زد.

مخاطب در نقش فرد هدایت‌کننده‌ی درون ربات بود، ولی این یکی از آن بازی‌های آرکید و معمولی نبود. شما باید درجه‌ی حرارت‌تان را رصد می‌کردید تا خاموش نشوید و مهمات اسلحه‌های فیزیکی خود را کنترل می‌کردید ، در عین حال حواس‌تان به دشمنان متعدد روی رادار هم می‌بود تا هنگامی که وسط یک میدان تمام عیار نبرد بودید، برای موفقیت در نبرد نیز برنامه‌ریزی می‌کردید.

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
وقتی تقریبا فقط پاهای‌تان برای‌تان باقی مانده بود، بهترین نقشه برای جمع کردن بیشترین آهن قراضه در پایان وقت بازی، سپر کردن تنه‌ی نیرومندتان در برابر دشمن بود؛ یک بازی جدی و در عین حال خند‌دار و سرگرم‌کننده مخصوصا زمانی که همراه دوستان خود و آنلاین بازی می‌کردید و آنلاین بازی کردن نیز نیاز به‌روز رسانی NetMech داشت.

عصر شبیه سازهای عالی در دهه‌ی ۹۰ و در اوایل اولین دهه ۲۰۰۰ به پایان رسید و افرادی مثل من منتظر سوار شدن بر رباتی غول پیکر هستند که با امکانات مدرن فعلی بازی‌سازی، در آن کارهایی بیشتر از دویدن و شلیک کردن برای انجام باشد.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید این بازی ۶ بار برای ۶ کارت گرافیک متفاوت بازسازی شد؟

آیا می‌دانستید برخلاف تعداد بالای بازسازی‌های بازی، این عنوان فقط یک بسته الحاقی با نام
Ghost Bear’s Legacy داشته؟

آیا می‌دانستید منوال راهنمای بازی در حدی جزییات داشت که بخش «اصول هدایت روبات» خودش به ۹ بخش دیگر تقسیم می‌شد؟

۵۶- «استارکرفت» /
StarCraft

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
حوالی سال ۱۹۹۰ میلادی، میان‌پرده‌ها یکی از عوامل موثر در موفقیت بازی و صنعت آن بر رایانه‌های شخصی به حساب می آمدند و وقتی صحبت از جلوه‌های بصری فک‌انداز باشد، همه می‌دانستند که پادشاه این عرصه «بلیزارد» است. در ۱۹۹۸ میلادی، آن‌ها مولفه‌های یک بازی عالی را با استارکرافت و بسته الحاقی Brood War جابجا کردند. بازی‌هایی که جایزه‌شان برای تمام کردن بخش‌ها، صحنه‌های گرافیکی جذابی بود که شما را در دل دنیایی فرو می‌برد که در آن، انسان‌ها در آستانه‌ی شکست مقابل تمدن وحشی بیگانه بودند.

کمی که جلوتر برویم، به صداگذاری فوقاالعاده‌ی این میان‌پرده‌ها توسط افرادی واقعا با استعداد و ماهر می‌رسیم و البته طراحی‌های محشری که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد.

وقتی در دل خط داستانی پیش می‌رفتم، کم‌کم استارکرافت به من یاد داد شخصیت‌های کوچک و مختلفش را دوست بدارم. من باعصبانیتی حقیقی، وقتی《زرگ》 توانست《کریگان》 را اسیر کند، عصبانی شدم و هنگامی که برای نجات این شخصیت مونث که در طول بازی همسفرم بود می رفتم، هم حس هیجان و هم نگرانی داشتم.

با این وجود شاید شاخص‌ترین نکته‌ی استارکرافت بخش چندنفره‌ی آن باشد. لحظات کمی در بازی‌ها هستند که مانند دفاع از پایگاه‌تان دربرار زرگ‌ها یا فرستادن یک ناوگان «ترن» برای نابود کردن پایگاه دشمن لذت‌بخش باشند.

هنوز که هنوز است، استارکرافت در مناطق مختلفی به زندگی‌اش ادامه می‌دهد و طرفداران آن، در آن به رقابت می‌پردازند که آن را تقریبا به تنها نامی بدل می‌کند که طول عمر مفید آن در میان مخاطب‌ها به این درازا رسیده است. دلیل زنده ماندن این مجموعه بازی و این نام، شاید گیم‌پلی حرفه‌ای و روان آن باشد و شاید هم صحنه‌های حماسی در آستانه‌ی شکست یا صحنه‌هایی که بعد از پیروزی با آن‌ها پذیرایی می‌شدیم.

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع

۵۵-
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

Jedi Outcast II بهترین برداشت ممکن است رویای یک طرفدار جنگ ستارگان است که میخواهد در نقش یک جدی ظاهر شود. این بازی بیشتر از هر بازی دیگری مخاطب را در نقش قهرمانی با شمشیری نوارنی، قدرت‌های آهن‌ربایی فرو می‌برد که در مکان‌های مختلف از دنیای جنگ ستارگان می‌جنگد. چه سپاهیان طوفان را از آسانسورها به پایین پرتاب کنید، چه سربازان «رودیان» را از وسط دو نیمه کنید و چه با قدرت جدی تاریک دشمنان‌تان را خفه کنید، این بازی به شما اجازه می دهد تا جدی باشید.

این بازی شخصیت «کایلی کاتارن» را نیز معرفی کرد که از دید ما یکی از بهترین شخصیت‌های مجموعه جنگ ستارگان است. او یک سرباز خشن است که افسر سابق امپراطوری بوده، از هر دو نیروی روشنایی و تاریکی رانده شده و نقشه‌های ستاره‌ی مرگ را نیز دزدیده؛ مگر می‌شود چنین شخصیتی را دوست نداشت؟

در هر حال، همیشه این بازی ارزش تجربه را دارد؛ به‌خصوص وقتی کد تقلب بریدن نیز روشن باشد؛ به هر حال اگر دست کسی قطع نشود، جنگ ستارگان معنایی ندارد، دارد!؟

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید این بازی توسط موتور بازی
Quake 3 ساخته شد؟

آیا می‌دانستید کد
g_realisticsabercombat 9 به شما اجازه می‌دهد دشمنان را با شمشیر تکه‌تکه کنید؟

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع

آیا می‌دانستید شخصیت کایلی به‌عنوان جایگزینی برای «لوک اسکای‌واکر» ساخته شده بود؟

۵۴- «دزد ۲: عصر فلزی» /
Thief II: The Metal Age

دومین دزد یک بازی مخفی‌کاری تمام معنا بود که جادوی خاصی را نیز بع اثر خود تزریق کرد. سازنده بازی «
Looking Glass Studio» دنیایی باورنکردنی را ساخت که در آن فناوری در حال پیشرفت بود و جادوی عصر کهن نیز هنوز در آن دنیا حضور داشت. این دنیا چه کم دارد؟ یک ضدقهرمان که به نجات دادن دنیا اهمیتی نمی دهد، مگر آخرالزمان به این معنی باشد که هیچ خانه‌ای برای دزدی باقی نماند.

دومین دزد تمامی ابزار لازم برای یک دزدی بی‌نقص را در اختیار مخاطب قرار می‌داد و این ابزار با قابلیت یادداشت کردن روی نقشه‌های تعاملی همراه می‌شدند. بازی برای شما پاداش‌های در نظر گرفته بود تا وقتی که در بازی می‌گذارنید بی‌هوده تلقی نشود؛ در ضمن می‌توانستید به شوخی و کنایه‌های نگهبانان نیز گوش بدهید که در آن زمان برای بازی‌ها بسیار سیستم خوبی بود. دویدن بدون صدا روی پشت‌بام‌ها و عبور از راهروهای عمارت‌ها فقط به شما این احساس را نمی‌داد که دزد هستید، بلکه حس می‌کردید استاد چنین مهارت‌ها و کلک‌هایی هستید.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می‌دانستید استودیو سازنده بازی کمی بعد از انتشار آن به دلایل مالی بسته شد؟

ilya

1,447
پسندها
125
کاربر طلایی
تاریخ ثبت‌نام
2022/12/26
مدال‌ها
9
  • نویسنده موضوع
آیا می‌دانستید طرفداران بازی ان را با ساخت مادها، پچ‌ها و به‌روز رسانی‌ها زنده نگه داشتند؟

۵۳- «خانم پک-من» /
Ms. Pac-Man

من ماشین‌ها و دستگاه‌های آرکید قدیمی را بازسازی می‌کنم و یکی از آن آرکیدها که مورد علاقه‌ام است، خانم پک من است. با بازسازی مانیتور، بازی بازیابی شده و چیپ سرعت که به اجرای سریع‌تر بازی کمک می‌کند، خانم پک من به کلکسیون من پیوست. ما مسابقات امتیازی میان خودمان برگزار می‌کنیم و من با خودم گفتم اگر دستگاه را به اتاق پذیرایی بیاورم خوب می‌شود؛ و بدین شکل بود که تا یک ماه دستگاه لحظه‌ای هم تنها نمی‌ماند. ما در دفتری کار می‌کنیم که با بازی‌ها و اسباب‌بازی‌ها احاطه شده، در حالی‌که دستگاه خانم پک من را جمعیت احاطه کرده بود. همه برنامه‌های خود را طوری تنظیم کرده بودند که زود بیایند و دیر بروند تا بتوانند بیشتر بازی کنند. زیاد پیش آمد که ما جلسه و کنفرانس داشتیم، و از آن سو صدای موسیقی صحنه‌های سینمایی بازی می‌آمد و باعث می‌شد همین لبخند بزنند. هر بازی نمی‌تواند بعد از چندین دهه به این شکل هنوز هم شادی‌آور باشد.

آیا می‌دانستیدها:

آیا می دانستید این بازی قرار بود به‌عنوان بسته‌ای تغییر یافته از پک من باشد که با نام
Crazy Otto منتشر شود؟ در ادامه بازی را Midway خریداری کرد و با تغییراتی اساسی مواجه شد.

آیا می‌دانستید برای حل کردن پازل‌های بازی نمی‌توانید از روش‌هایی که در پک من به کار می‌بردید بهره ببرید؟ چون سیستم حرکت اشباح به‌صورت نیمه-شانسی یا اتفاقی طراحی شده است.