نقد آثار نقد دلنوشته "خودکار مشکی" | روژان

• نویسنده موضوع arsha.Srmast~
  • تاریخ شروع
  • بازدیدها 799
  • پاسخ‌ها 1
  • کاربران تگ شده هیچ
نقد ادبیات و ترجمه
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

arsha.Srmast~

6,998
پسندها
135
مدیر بازنشسته
vip انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2021/10/07
راه‌حل‌ها
6
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
3387

نام اثر : خودکار مشکی

نوینسده : روژان @RoZhaN⋆βŘ

ژانر : عاشقانه /تراژدی

منتقد : Sarina irani Sarina irani

مقدمه :​
یک خودکار مشکی برای نوشتن از تمام سیل‌های درونم کافی‌ست، چندخط از ذهنم می‌گویم و آرام می‌شوم و شما را برای همراهی‌ام به سواری در درون قایق افسانه‌هایم فرا می‌خوانم!
اینجا عشق طعم‌های زیادی برای گفتن دارد، می‌خواهم همه باشم و از تو بگویم. همه باشم و از تو بنویسم. همه باشم و از تو خاطره بسازم. همچون تو که همه‌ی منی!

لینک اثر :

• عالیه
واکنش‌ها[ی پسندها]: RoZhaN
راه‌حل
نقد نام دلنوشته
نام دلنوشته خودکار مشکی است نام یک ترکیب است. مضمون عنوان رو می‌توان اینجوری بیان کرد: خودکاری که از درد و رنج می‌گوید و یا قلمی که از خاطرات سیاه گذشته می‌نویسد.
عنوان با مقدمه و متن ارتباط معنایی دارد اما در جلد نوشته یک متنی رو بیان کردید که (از عشق نوشت...) استفاده از عنوان مشکی یک حسی را در مخاطب ایجاد می‌کند که از تاریکی ذهن یا غم یا درد و رنج سخن بگوید پس حتما تفکر کنید در صورت نیاز نام تغییر دهید.
البته توجه کنید که ذکر کردم ارتباط معنایی دارد ولی در بخش‌هایی از مفهوم عنوان دور شدید و می‌تونم بگم عنوان کلی انتخاب کردید که ذهن مخاطب رو به هر سو می‌برد.
خودکار مشکی عنوانی تازه هست اما استفاده از عنوان قلم مشکی بیشتر پیشنهاد می‌شود.
عنوان با ژانر تراژدی در یک راستا هست و برای ژانر عاشقانه ارتباط معنایی کمتری...

Sarina irani

28
پسندها
127
مقامدار بازنشسته انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2022/02/27
راه‌حل‌ها
4
مدال‌ها
4
نقد نام دلنوشته
نام دلنوشته خودکار مشکی است نام یک ترکیب است. مضمون عنوان رو می‌توان اینجوری بیان کرد: خودکاری که از درد و رنج می‌گوید و یا قلمی که از خاطرات سیاه گذشته می‌نویسد.
عنوان با مقدمه و متن ارتباط معنایی دارد اما در جلد نوشته یک متنی رو بیان کردید که (از عشق نوشت...) استفاده از عنوان مشکی یک حسی را در مخاطب ایجاد می‌کند که از تاریکی ذهن یا غم یا درد و رنج سخن بگوید پس حتما تفکر کنید در صورت نیاز نام تغییر دهید.
البته توجه کنید که ذکر کردم ارتباط معنایی دارد ولی در بخش‌هایی از مفهوم عنوان دور شدید و می‌تونم بگم عنوان کلی انتخاب کردید که ذهن مخاطب رو به هر سو می‌برد.
خودکار مشکی عنوانی تازه هست اما استفاده از عنوان قلم مشکی بیشتر پیشنهاد می‌شود.
عنوان با ژانر تراژدی در یک راستا هست و برای ژانر عاشقانه ارتباط معنایی کمتری دارد.

نقد مقدمه دلنوشته
مقدمه اولین بخش جذاب مخاطب هست و اولین قدم نویسنده برای‌ جذب‌کردن افراد که متن رو بخونند؛ پس بخش مهمی هست.
در این بخش شما عالی پیش رفتید و زیبایی‌های قلمتون‌ رو به مخاطب نشون دادید.
مقدمه به صورت یک دعوت‌نامه نوشته شده است! دعوت کردن افراد در مقدمه یکی از راه‌هایی هست که بیشتر نویسندگان این راه رو انتخاب می‌کنند و البته نظراتی هم هست که می‌گویند این راه یک کار کلیشه‌ای هست!
ولی کلیشه بودن به قلم نویسنده ربط دارد و شما سعی کردید از کلیشه‌ها دوری کنید.
پاراگراف بندی رعایت نشده است.
ارتباط معنایی با ژانر و متن و نام دارد.
حالا بریم سراغ نقد خط به خط متن مقدمه:

یک خودکار مشکی برای نوشتن از تمام سیل‌های درونم کافی‌ست، چندخط از ذهنم می‌گویم و آرام می‌شوم و شما را برای همراهی‌ام به سواری در درون قایق افسانه‌هایم فرا می‌خوانم!
نقد: علائم نگارشی رو دقت کنید.
مثل: ..... برای تمام سیل‌های درونم کافیست.
کافی است یا کافیست بنویسید.
استفاده از واژه سیل برای بیان درد و غوغا در دل استفاده کردید که انتخاب خوبی بود البته باید سعی کنید از واژه‌هایی که بیشتر افراد برای یک مضمون خاص استفاده می‌کنند کمتر استفاده کنید تا مخاطب متن رو می‌خونه با خودش بگه: چه تشبیه جالبی؛ چقدر تازه!
با توجه به اینکه مشکلات زیادی در مقدمه نیست من متن پیشنهادی خودم را بیان نمی‌کنم.

اینجا عشق طعم‌های زیادی برای گفتن دارد، می‌خواهم همه باشم و از تو بگویم. همه باشم و از تو بنویسم. همه باشم و از تو خاطره بسازم. همچون تو که همه‌ی منی!
طعم‌‌‌ها و بو‌ها در انتقال حس و یا حتی روند داستان مهم هستند و استفاده از این طعم و عطر بسیار متن دلنشین به یاد ماندنی می‌ماند در اینجا آرایه حس آمیزی بکار بردید و گفتید طعم‌ها گفتن دارد!

علائم‌نگارشی رعایت شود به پاراگراف بندی هم دقت کنید.
ویرایش(پیشنهاد): اینجا عشق طعم‌های زیادی برای گفتن دارد.
می‌خواهم همه باشم و از تو بگویم.
می‌خواهم همه باشم و از تو بنویسم.
می‌خواهم بنویسم و بگویم تا خاطره شود. (به این توجه کنید که من در نقد پیشنهاد قرار می‌دهم و در صورت نیاز می‌تونید استفاده کنید.)

نقد جلد نوشته
تصویر ادیت شده با عنوان ارتباط دارد.
با متن می‌تونست ارتباط بیشتری داشته باشد.(در اینجا چون عنوان کلی هست و جلد هم با عنوان ارتباط دارد جلد نوشته در نتیجه با متن ارتباط کمتری دارد)
اگر کادر دیگری استفاده می‌شد بهتر بود.
فونت متن روی جلد نوشته مناسب نیست.
پیشنهاد می‌شود ادیت جلد نوشته دوباره انجام شود.

نقد از نظر نگارشی
پاراگراف بندی رعایت نشده است.
علائم نگارشی رعایت نشده حتما ویرایش کنید و دقت کنید به این موضوع!
مثل: تو را روبه‌رویم می‌گذارم و تمام من چشم می‌شود برای دیدنت!
نگاهم خط جنگل چشم‌هایت را که پیدا می‌کند؛ زهر به چشم‌هایم می‌ریزد‌ و نیش اشک تصویرت را می‌لرزاند. ویرگول‌ها بیشتر دیده می‌شود که به صورت مناسب استفاده نشده مثل:
...جایی برای نفس کشیدن نبود(ویرایش شده)
فاصله رعایت نشده در بعضی جاها مثل: با درد و تاخیر بسیار پلک بلند کردم(ویرایش شده)
(...) و علامت تعجب در کنار هم نمیاد!
سهم دیگری است یا سهم دیگریست، درسته.
رغبت درسته شما رقبت‌ نوشتی!
قشاع‌ منظورتونه‌ یا غشا! در املای کلمات دقت کنید.
نه است درسته(نه‌ست غلطه)(البته نه هست درست تره)
مشتمز‌ کننده‌ای! (در اینجا انگار اشتباهی صورت گرفته در املای کلمه!)
دونفره‌مان درسته.
نیم فاصله رو دقت کنید در متن!

نقد ساختمان دلنوشته
هم عامیانه نوشته شده متن هم ادبی( البته متن معلومه ادبی هست ولی رعایت نکردید این نکته رو!)
یا کاملا ادبی بنویسید یا کاملا عامیانه؛ مگر اینکه دیالوگ باشه!
سعی کنید فعل منفی کنید و از نه استفاده نکنید برای منفی کردن جمله.
با توجه به اینکه در حال حاضر سرعت، حرف اصلی رو می‌زنه مخاطب حوصله نمی‌کنه که این همه متن بلند رو با لغت‌های کمی سخت بخونه!
سعی کنید ساده نویسی هم یاد بگیرید.
متن رو کمتر کنید لطفا!
دایره‌ لغات بالایی دارید و در نتیجه باعث شده قلم خوبی داشته باشید ولی سعی کنید در جمله بندی روان تر بنویسید و همچنین سعی کنید از همه نوع کلمات استفاده کنید برای نوشتن.

نقد ارایه دلنوشته
آرایه تشبیه بسیار دیده می‌شود و عالی پیش رفتید. تشبیه‌ها کمی مبهم هستند و در بعضی تشبیه‌ها قدم کلیشه رو می‌بینم.
به جز تشبیه و استعاره سعی کنید از ارایه‌های دیگه استفاده کنید سعی کنید از آرایه‌های لفظی که به آوای جملات کمک می‌کنند استفاده کنید.
کلمات خوبی برای متن استفاده کردید که باعث نشان دادن آرایه‌ها در متن شده است.
مشکلی در آرایه‌ها یافت نشد به جز این نکات!

نقد کلی دلنوشته
در کل متن خوبی بود در بعضی بخش‌ها مضمون کلیشه‌ای دیده می‌شد که من رو یاد رمان‌هایی مینداخت که در حال حاضر کلیشه‌‌ای هستند که این مشکل اصلی در متن شما بود.

نکات کلیدی
پاراگراف بندی رعایت شود.
ویرایش دوباره انجام دهید و با ذهن یک منتقد متن خود را نگاه کنید.
در نکات ویراستاری متن دقت کنید.
متن رو کاملا ادبی کنید.
قلمتون‌ ماندگار

• عالیه
واکنش‌ها[ی پسندها]: RoZhaN
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

به جمع خانواده پاتوق خوش آمدید

بر روی دکمه های زیر کلیک کنید

تمامی موضوعات و پست های مکتوب بیانگر دیدگاه نویسنده است و به هیچ وجه بیانگر دیدگاه مدیریت انجمن نیست.

بالا